Algemene bezoekersinformatie

 

 

 

Beleef de Slag om Grolle mee…

 

Op 20, 21 en 22 oktober 2017 vindt een nieuwe editie van de Slag om Grolle plaats. Gedurende deze drie dagen en nachten zal heel Groenlo in het teken staan van de Slag om Grolle en kun je als bezoekers een boordevol programma verwachten. Tussen 10.00 en 17.00 uur is de gehele binnenstad autovrij en beleef je als bezoeker het Leven van Alledag, zijn er diverse kinderactiviteiten, kun je heerlijk eten in stijl en volg je het verhaal van de Slag om Grolle.

Leven van AlledagLeven van alledag

 

In de hele binnenstad van Groenlo waan je je in 1627. Alle straten zijn aangekleed en overal vind je entertainment van de bovenste plank.  Zowel inwoners van Groenlo als professionele entertainmentgroepen bewegen zich door alle straten en zorgen voor een prachtige authentieke sfeer. Complete boerderijen en zelfs een molen dragen bij aan dit plaatje. Ook de horeca gaat mee terug naar 1627 door zijn open kookpotten op vuur, de rondreizende warenmarkt en eten zoals dat in 1627 werd gegeten. Verder is een markt met oude ambachten en streekproducten te vinden.

Kinderen

Slag om GrolleDe Slag om Grolle is zeer geschikt voor een familiedagje uit. Er zijn over de hele stad verschillende kinderactiviteiten verdeeld. Daarnaast kunnen alle kinderen hun hart ophalen bij ‘Harmen en Bregje’ die de kinderen laten zien hoe zij in 1627 speelden. Combineer de kinderactiviteiten met een bezoek aan het Schootsveld, waar ze ‘echte’ soldaten in gevecht zien en je dagje uit is compleet.

Slag om Grolle

Slag om GrolleDe hele dag door kun je terecht op het Schootsveld voor demonstraties, bezoeken aan de loopgraven, opstandjes, schermutselingen en gevechten tussen de re-enactors van Spaanse en Staatse zijde. Meer dan 1600 re-enactors vechten verdeeld aan Staatse of aan Spaanse zijde, waarbij de Staatse zijde wordt aangevoerd door Frederik Hendrik. Een gevecht met bulderende kanonnen, pieken, rapiers en musketten en paarden, die speciaal voor dit soort situaties zijn getraind. Zal het Frederik Hendrik lukken om Grol te heroveren op de Spanjaarden?

Eten en drinken

Slag om GrolleVerspreid over het hele centrum zijn eet- en drankgelegenheden aanwezig. Eten en drinken doe je tijdens de Slag om Grolle geheel in stijl. De gerechtjes zijn overigens heel toegankelijk (zeker voor kinderen), maar verrassend door hun opmaak en combinatie van smaken.

 

 


.