Handig om te weten

Op 20, 21 en 22 oktober 2017 vindt een nieuwe editie van de Slag om Grolle plaats. Momenteel is de organisatie drukdoende met het samenstellen van het programma. Om u alvast een indruk te geven, vindt u onderstaand de informatie gebaseerd op voorgaande edities. Aan de informatie kunt u geen rechten ontlenen. We houden de informatie omtrent planning en programma zo up-to-date mogelijk.

 

  • De Slag om Grolle duurt drie dagen: vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017. Van 10.00 uur ‘s ochtends tot 17.00 uur ‘s middags wordt entree gevraagd, daarbuiten is het evenement vrij toegankelijk.  
  • Op het gehele evenement betaalt u in de buitenhoreca met de speciale Slag om Grolle munt. Deze is op diverse plekken verkrijgbaar bij de muntenkassa’s. Ook een aantal cafés en restaurants accepteert deze munt. Middels deze munt steunt u het evenement.
  • Wilt u niets missen? Volg dan bij binnenkomst de route-pijlen, dan ziet u alles.
  • In de gehele binnenstad treft u zeer divers entertainment aan, waarbij u (of uw kinderen) vaak zelf mee kunnen doen. Volg de instructies van de begeleiders op en onderneem nooit zelf actie.
  • Rondom de gehele stad treft u de kampementen aan, die allemaal vrij toegankelijk zijn. Toon respect voor de re-enactors en hun spullen en loop niet ongevraagd hun tenten binnen
  • De daadwerkelijke nabootsing van de Slag vindt plaats op het Schootsveld, op loopafstand, net buiten het centrum. U kunt hier gedurende de gehele dag terecht. Houd rekening met (zeer) harde knallen van de kanonnen en zorg in ieder geval bij uw kinderen voor gehoorbescherming.
  • U kunt tussentijds het terrein verlaten, maar vraag dan een stempel aan één van de kassamedewerkers, zodat uw entree gewaarborgd is.