Brouwersmaal en Brouwersfeesten tijdens de Slag om Grolle

11 september 2015

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober wordt de Oude Calixtuskerk van Groenlo omgebouwd tot een authentieke 17e eeuwse taveerne en kunnen bezoekers en deelnemers van de Slag om Grolle ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Grolsch genieten van een bijzonder en historisch Brouwersmaal.

Het beloven bijzondere avonden te worden met volop entertainment, Grolsch bier in kruiken en een uitgebreid 4-gangen diner geheel in de stijl van 1627. Samen met Fox Horeca die de horeca op en rond de Slag om Grolle verzorgd, is een prachtig 4-gangen menu ontwikkeld met pure gerechten die in stijl zullen worden opgediend. Tafels vol lekkernijen en puur ‘eet entertainment’ om alle zintuigen te prikkelen.

 

Een prachtige gelegenheid om samen met de vriendengroep, familie, buurt, vereniging of welke club gezellige mensen dan ook een avond te beleven om nooit meer te vergeten.

 

Wat presenteren wij voor u, tijdens het Brouwersmaal:

–           Een bourgondisch en authentiek 4-gangen maal in de stijl van 1627

–           Per persoon 5 dukaten voor dranken, uitgeserveerd aan tafel

–           Een aantal uniek Grolsch 400 jaar – Slag om Grolle items:

                           o   Grolsch 400 Jaar – Slag om Grolle pul

                           o   Grolsch 400 jaar – Slag om Grolle lederen Brouwersmaal bandjes

.                            o   Een verrassing aangeboden door Grolsch tijdens het Brouwersmaal

–           Een avondvullend entertainment programma

–           Bewaakte garderobe aanwezig.

 

Dit alles in een prachtige ambiance. Robuuste houten tafels en banken, waaraan iedereen aanschuift, bediening aan tafel gekleed in 17e-eeuwse kleding en twee speciaal ontworpen Grolsch barren zetten de authentieke uitstraling van de 17e eeuw verder kracht bij. Genieten van een heerlijke maaltijd bij kaarslicht, honderden sfeerlichtjes, vaandels en draaiende kippen grillen.

Het entertainment zal niet alleen bestaan uit live muziek, maar ook zal u tijdens het Brouwersmaal onderdeel zijn van het leven van alledag uit die tijd.

We proberen zoveel mogelijk om iedereen, die samen bestelt, bij elkaar te laten zitten. Omdat we werken met diverse lange tafels, kunnen we niet altijd garanderen dat groepen groter dan acht personen bij elkaar kunnen zitten. Na aanmelding voor het Brouwersmaal, neemt Fox Horeca binnen 7 dagen, via email contact met je op om de verdere gegevens en wensen door te nemen. Prijs per persoon is 59,95

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober is de ontvangst tussen 16.30 en 17.00 uur.
Het ticket voor het Brouwersmaal is dan tevens toegang tot de Slag om Grolle vanaf 16.00 uur.

 

Brouwersfeesten

Na het Brouwersmaal barst het feest los tijdens de Brouwersfeesten, die zowel in de kerk, als op de Markt van Groenlo plaats vinden. Waan je met je vrienden in de 17e eeuw: de hele binnenstad is aangekleed, er is volop entertainment, het varken hangt aan het spit en de vuurkorven branden. Met de van de veldslag terugkerende soldaten die spontaan hun instrumenten beginnen te bespelen is het feest compleet.

Meer nieuws

  5 januari

  Deelnemers re-enactment Slag om Grolle 2017 bekend

   

   

  De deelnemende re-enactmentgroepen die door de organisatie van de Slag om Grolle zijn uitgenodig deel te nemen aan de Slag om Grolle 2017, zijn bekend gemaakt. Met meer dan 1400 re-enactors uit 15 verschillende landen belooft de Slag om Grolle 2017 wederom het grooste 17e eeuwste historische evenement van Europa te worden. Zie deelnemers re-enactment voor de volledige lijst met deelnemende groepen.

   

  12 maart

  Slag om Grolle gaat door: 20, 21 en 22 oktober 2017

  Op 20, 21 en 22 oktober 2017 zal een nieuwe editie van de Slag om Grolle plaats vinden, dat maakte de organisatie afgelopen zaterdag bekend. Tijdens de algemene ledenvergadering stemde alle aanwezigen unaniem voor.

  Na een meer dan succesvolle editie in 2015 kon dit bijna niet uitblijven. ‘We hebben goed geëvalueerd en allemaal even de rust genomen om bij te komen’, aldus Edwin Grothe, voorzitter van de organisatie. ‘Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, Lees meer

  fotocredits: Jan jonker
  21 januari

  Slag om Grolle 2017?

  We krijgen regelmatig de vraag gesteld of er in 2016 weer een Slag om Grolle plaats vindt. Het antwoord is nee. Normaliter wordt de Slag eens per twee jaar gehouden, wat zou betekenen dat er weer een Slag in oktober 2017 plaats vindt. Momenteel… Lees meer

  4 november

  Grolle bedankt!

   

  De 1.400 reenactors die het afgelopen weekend hebben deelgenomen aan de Slag om Grolle willen graag de bevolking van Groenlo bedanken voor de hartelijke ontvangst. In een persoonlijk bericht laten verschillende groepen weten hoezeer zij hebben genoten van de gezellige en gemoedelijke atmosfeer in Groenlo. Hoe fantastisch de straten waren aangekleed en de groepen zich hadden voorbereid.

  Lees meer