Kinderprogramma

 

Harmen en Bregje

De kinderen Harmen en Bregje brengen geschiedenis tot leven voor de jonge bezoekers. Ga mee op avontuur met deze twee vrienden uit 1627!

Harmen en Bregje

Scoutingterrein

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober organiseert Scouting Groenlo tijdens de Slag om Grolle een speciaal programma voor alle kinderen die de binnenstad van Groenlo bezoeken. Om 10.00 uur openen zij iedere dag de poorten en deze zijn geopend tot 17.00 uur. Er zijn allerlei activiteiten te doen. Heb je altijd al willen weten hoe je kaarsen of sieraden maakt?  Wil je graag met behulp van een vuurtje je eigen houten munt maken, je eigen ranja brouwen of heb je nog een katapult nodig? Kom dan langs op het terrein ‘Jongensstad’ aan de Gasthuisstraat!

Ben je geen knutselaar dan is er ook veel te beleven. Je kunt van de kabelbaan, boogschieten, in de zelfgebouwde zweefmolen of over de survivalbaan. Natuurlijk afgewisseld met een broodje of een bakje popcorn vanaf het open vuur of een foto van jezelf in 17e-eeuwse kleding. Al deze activiteiten, en nog veel meer, worden georganiseerd door Scouting Groenlo en een grote groep vrijwilligers. Er is geen entree bij deze activiteiten en de outdoor beleving van kinderen staat centraal.

scouting kinderactiviteiten

Spelen voor Stichting Chika op de Boompjeswal en de Lieveldestraat

Ook dit jaar helpt Stichting Chica een handje bij de kinderactiviteiten van de Slag om Grolle. Deze stichting, afkomstig uit buurtdorp Lichtenvoorde, heeft als doel het onderwijs, sport en spel te ondersteunen in ontwikkelingslanden.

 

Om geld in te zamelen voor hun stichting gaan ze drie dagen aan het werk bij de Slag om Grolle. Kinderen kunnen samen met hun ouder op speurtocht door 1627. Onderweg kunnen ze meedoen aan spellen zoals ringsteken, het raadspel, tekenen met houtskool of zoek naar de speld in de hooiberg. Daarnaast kan er bij een kampvuur brood gebakken worden. Natuurlijk niet voordat er op ouderwetse manier hout gezaagd is. Tegen een vrije gift kun je

meedoen aan deze activiteiten en help je kinderen in ontwikkelingslanden aan een betere toekomst.

 

_MG_3469 Colin Ebbers

Foto: Colin Ebbers

 

 

 

 

 

 

Foto: Marcel Houwer