Geschiedenis is leuk!

Na 1 maart 2016 wordt besloten of een nieuwe editie in 2017 plaats zal vinden, onderstaande informatie is voor het de Slag om Grolle, die in oktober 2015 plaats vond.

 

Historie komt tot leven! Kinderen gaan terug in de tijd, terug naar 1627. Kom het beleven!

Harmen en Bregje

De kinderen Harmen en Bregje brengen geschiedenis tot leven voor de jonge bezoekers. Ga mee op avontuur met deze twee vrienden uit 1627.

Harmen en Bregje

Jongensstad

Op ´Jongensstad´, het onderkomen van Scouting Groenlo, zijn Harmen en Bregje in het echt te bewonderen. Hier kunnen kinderen onder andere zwaarden, lampionnen, kaarsen en sieraden maken. Ook is er een speurtocht en een survivalparcours en het spannendst is misschien het zoeken naar de speld in de hooiberg!

Schootsveld

Ook op het Schootsveld organiseert Scouting Groenlo diverse kinderactiviteiten. Ook zie je hoe ‘echte’ soldaten in gevecht zijn: Je kunt demonstraties volgen, een bezoek brengen aan de loopgraven en opstandjes, schermutselingen en gevechten tussen de re-enactors van Spaanse en Staatse zijde zien. Superspannend!

Binnenstad

In de binnenstad van Groenlo is te zien en te beleven hoe het leven er aan toe ging in 1627 en waar kinderen mee speelden in die tijd. Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Zo zijn er onder andere levende dieren te bewonderen en te aaien, wordt er voorgelezen, kun je brieven schrijven met een ganzenveer of een loden musketkogel gieten, een geldbuidel maken of de indrukwekkende valken van de valkenier bewonderen!

_MG_3469 Colin Ebbers

Foto: Colin Ebbers

Veel van deze activiteiten worden (mede) georganiseerd door Scouting Groenlo en de vele vrienden- en buurtgroepen uit Groenlo. Ook organiseert Stichting Chica in de Kerkstraat en bij de Kikkersprong verschillende kinderactiviteiten voor een goed doel: het ondersteunen van onderwijs, sport & spel in ontwikkelingslanden.

De Slag om Grolle maakt geschiedenis leuk!