Slag dingt mee naar Rabobank Coöperatiefonds

16 mei 2016

De organisatie van de Slag om Grolle heeft een aanvraag gedaan bij het Rabobank Coöperatiefonds en niet voor zichzelf, maar voor de Burgers der Starcke Stadt Grolle! Steun deze burgers ga naar www.stemophetcooperatiefonds.nl en stem of lees meer!

Afgelopen editie werkten liefst 48 groepen uit Groenlo mee aan de Slag om Grolle, door het uitbeelden van het leven van alledag. Een geweldige inzet, die ver uitsteeg boven de verwachting van de organisatie. De meeste originele en tot in de puntjes perfecte uitgewerkte ideeën werden gerealiseerd en droegen bij aan de sfeer in de binnenstad. Echter, veel van deze groepen liepen tegen de financiële investering aan. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen, wordt gebruik gemaakt van authentieke stoffen, materialen en producten. Veel groepen hebben dan ook al hun vakantiegeld geïnvesteerd, maar gaven tevens aan hun ‘act’ nog niet verder uit te kunnen werken vanwege het gebrek aan financiële middelen. Daarom vraagt de organisatie van de Slag om Grolle geld aan bij het Rabobank Coöperatiefonds. Op deze manier kunnen wij wat terug doen voor de groepen, die samen met ons dit unieke evenement realiseren.

Wilt u hen en ons ook ondersteunen? Stem dan via www.stemophetcooperatiefonds.nl en ga naar de categorie Cultuur. Bijna onderaan vind je De Stichting Vrienden van de Grolse Kanonnen waar je kunt stemmen op de Slag om Grolle.

Bekijk hier het filmpje

 

Nog geen lid van de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek? Dat kan hier: Lid worden van de Rabobank

 

 

 

 

 

Tijdens de Slag om Grolle 2015 waren er meer dan 40 lokale groepen actief in de binnenstad. Bij de editie Slag om Grolle 2017 wordt de binnenstad van Grolle nog mooier groter en beter want we gaan het Verhaal van Grolle vertellen. Help deze lokale groepen om mee te doen en stem op Slag om Grolle.

20, 21 en 22 oktober 2017: Slag om Grolle

De Slag om Grolle gaat een verhaal vertellen! Het Verhaal van Grolle

Wat gebeurde er precies toen de legers van Prins Frederik Hendrik de stad Grolle in 1627 omsingelden?
Hoe trotseerden de burgers van deze trotse veste de ontberingen toen niets of niemand de stad nog in of uit kon?
Wat deden de kinderen nu ze niet meer vrijuit op de velden buiten de stad konden spelen?
En … hoe zag het leven van allerdag er überhaupt uit in 1627?

En wie kan dit Verhaal van Grolle nu beter vertellen dan de burgers van Grolle Zelf
Slag om Grolle wil gelden van het Rabobank Coöperatiefonds specifiek gebruiken voor de ondersteuning van lokale groepen … buurten, verenigingen, vriendengroepen … die op kwalitatief hoogstaande en historisch verantwoorde wijze willen deelnemen aan de binnenstadactiviteiten van de Slag om Grolle.
Bij voorkeur door een bijdrage in de kosten aan materialen, kleding, attributen of bouwwerken welke tijdens meerdere edities van de Slag om Grolle inzetbaar zijn.

Lid van de Rabobank? Ga naar www.stemophetcooperatiefonds.nl en stem op Slag om Grolle

Het verhaal van Grolle!

20, 21 en 22 oktober 2017, Slag om Grolle.

 

 

 

 

Meer nieuws

  4 oktober

  Informatiebeurs op 20 oktober in de Mattelier

  Op 20 oktober wordt er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle. Voel je vrij om binnen te lopen voor stoffen en accessoires, informatie over authenticiteit en kleding maken, of luister naar één van de twee interessante lezingen gegeven door een Stephanie Archangel van het Rijksmuseum of Suzanne Hendriks van de NTR.

  Lees meer

  Delegatie uit Oost Gelre bezoekt Slag in Palmanova
  30 augustus

  Delegatie uit Oost Gelre bezoekt Slag in Palmanova

  GROENLO/PALMANOVA (I) – Burgemeester Annette Bronsvoort, wethouder Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre, afgevaardigden van het bestuur van de ‘Slag om Grolle’ en de Compagnie Grolle brengen aanstaand weekend een officieel bezoek aan de Italiaanse Vestingstad Palmanova. Dit doen zij op uitnodiging van het gemeentebestuur van de stad. Aanleiding is een bezoek van Adriana Danielis, viceburgemeester van Palmanova aan de ‘Slag om Grolle’ in 2017.

  Lees meer

  Foto Peter
  14 juli

  Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

  Op 18, 19 en 20 oktober 2019 vindt de zevende editie van de Slag om Grolle plaats. De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn. Het evenement wordt elk jaar groter en indrukwekkender, mede door de geweldige invulling van de binnenstad. Steeds meer inwoners zijn aanwezig in authentieke 17e-eeuwse kleding en fleuren zo het geheel op.

  Lees meer

  15 juni

  Datum Slag om Grolle 2019 bekend

  Op 18, 19 en 20 oktober 2019 vindt de zevende editie van de Slag om Grolle plaats. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. 

  De organisatie, geheel bestaand uit onbetaalde vrijwilligers, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een professionaliseringsslag, om zo de voorbereiding naar 2019 soepeler te laten verlopen. Verbeterpunten zijn verwerkt en er is een herstructureren doorgevoerd. Hierdoor zijn meerdere vacatures vrijgekomen. De organisatie doet dan ook een oproep aan mensen die graag mee willen organiseren, om zich aan te melden.

  Lees meer

  Peter Griess
  22 oktober

  Slag om Grolle 2017 wederom groot succes

  De organisatie van de Slag om Grolle kijkt terug op een zeer geslaagde zesde editie van het evenement. Zo’n 30.000 bezoekers bezochten dit jaar Groenlo om de herovering van Prins Frederik Hendrik op de Spanjaarden mee te beleven. Een groot deel van de bezoekers kwam van over de Duitse grens.

  Lees meer

  9 oktober

  Blokkenschema Slag om Grolle 2017

  Op 20, 21 en 22 oktober barst de strijd weer los in het kleine vestingstadje Grolle. De grond zal weer schudden dat oor het geraas van de kanonnen….

  Het volledige programma van de Slag om Grolle is nu te vinden op de website: http://www.slagomgrolle.nl/programma/. In het blokkenschema vind je de belangrijkste straten, waar je moet zijn voor eten en drinken, hoe laat de Slag begint, etc. Zo kun je zelf je eigen dagprogramma samenstellen!

  20 september

  Slag om Grolle 2017 Officiële Trailer

  Met nog een maand te gaan, presenteren wij: de officiële trailer voor de Slag om Grolle 2017!

  Een luide knal klinkt vanaf de Halve Maan en een kanonskogel vliegt over Grolle dwars door het dak van de Oude Calixtuskerk. Rook stijgt op uit de toren van de kerk waar de Spaanse vlag nog steeds wappert. Een laatste waarschuwing aan Van Dulken om zich over te geven. Maar Van Dulken weigert… Wees erbij wanneer het spektakel losbarst in Groenlo op 20, 21 en 22 oktober 2017.

  De trailer is hieronder te bekijken op de website en op onze Facebook pagina.

  Postbezoring tot in kampementen
  16 september

  Bezorg je post tot in de kampementen

  Deze editie is het mogelijk, dankzij Marieke van “Postliefhebber – van pen tot papier” om alle brieven, ansichtkaarten en krabbels aan soldaten in de kampementen te laten bezorgen.

  Brieven voor een deelnemer aan Slag om Grolle kunnen van tevoren thuis, of in het kampement geschreven worden. In de tent van Cooper’s Choice (op de Kerkwal, bij de basiliek) hangt een brievenbus waar de post ingeleverd kan worden. De kaart of brief moet voorzien zijn van de naam van de ontvanger en de naam van het regiment. Afhankelijk van de hoeveelheid post in de brievenbus worden er dagelijks 1 of meerdere rondes langs de kampementen gelopen. Lees meer

  Het Stadschmaal in het Huys van Frederik Hendrik
  27 augustus

  Het Stadschmaal in het Huys van Frederik Hendrik

  Ook tijdens deze editie van de Slag om Grolle kan er weer genoten worden van een diner in 17e-eeuwse stijl: “Stadschmaal in het Huys van Frederik Hendrik”. Schuif gezellig aan aan de lange tafels, geniet van authentieke 17e-eeuwse lekkernijen, en laat het bier maar rijkelijk vloeien! Vier de overwinning van de Staatse troepen met ons mee, en waan je helemaal terug in 1627.

  Een prachtige gelegenheid om samen van te genieten met de vriendengroep, familie, buurt of de vereniging. Lees meer

  25 augustus

  Voorlopig programma online!

  Het voorlopige programma voor de Slag om Grolle 2017 staat online! Naarmate het evenement dichterbij komt zal ook het programma verder worden aangevuld.

  U kunt nu alvast de globale planning van de slag zelf bekijken, de tijden van de Grolsche bierproeverij, de fakkeltocht en het defilé van de re-enactors. Evenals vorige jaren zijn er in de binnenstad kinderspelen, is er een historische markt, kunt u ambachten en kampementen bewonderen, en uiteraard is er een overvloed aan authentiek eten en drinken.