Slag dingt mee naar Rabobank Coöperatiefonds

16 mei 2016

De organisatie van de Slag om Grolle heeft een aanvraag gedaan bij het Rabobank Coöperatiefonds en niet voor zichzelf, maar voor de Burgers der Starcke Stadt Grolle! Steun deze burgers ga naar www.stemophetcooperatiefonds.nl en stem of lees meer!

Afgelopen editie werkten liefst 48 groepen uit Groenlo mee aan de Slag om Grolle, door het uitbeelden van het leven van alledag. Een geweldige inzet, die ver uitsteeg boven de verwachting van de organisatie. De meeste originele en tot in de puntjes perfecte uitgewerkte ideeën werden gerealiseerd en droegen bij aan de sfeer in de binnenstad. Echter, veel van deze groepen liepen tegen de financiële investering aan. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen, wordt gebruik gemaakt van authentieke stoffen, materialen en producten. Veel groepen hebben dan ook al hun vakantiegeld geïnvesteerd, maar gaven tevens aan hun ‘act’ nog niet verder uit te kunnen werken vanwege het gebrek aan financiële middelen. Daarom vraagt de organisatie van de Slag om Grolle geld aan bij het Rabobank Coöperatiefonds. Op deze manier kunnen wij wat terug doen voor de groepen, die samen met ons dit unieke evenement realiseren.

Wilt u hen en ons ook ondersteunen? Stem dan via www.stemophetcooperatiefonds.nl en ga naar de categorie Cultuur. Bijna onderaan vind je De Stichting Vrienden van de Grolse Kanonnen waar je kunt stemmen op de Slag om Grolle.

Bekijk hier het filmpje

 

Nog geen lid van de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek? Dat kan hier: Lid worden van de Rabobank

 

 

 

 

 

Tijdens de Slag om Grolle 2015 waren er meer dan 40 lokale groepen actief in de binnenstad. Bij de editie Slag om Grolle 2017 wordt de binnenstad van Grolle nog mooier groter en beter want we gaan het Verhaal van Grolle vertellen. Help deze lokale groepen om mee te doen en stem op Slag om Grolle.

20, 21 en 22 oktober 2017: Slag om Grolle

De Slag om Grolle gaat een verhaal vertellen! Het Verhaal van Grolle

Wat gebeurde er precies toen de legers van Prins Frederik Hendrik de stad Grolle in 1627 omsingelden?
Hoe trotseerden de burgers van deze trotse veste de ontberingen toen niets of niemand de stad nog in of uit kon?
Wat deden de kinderen nu ze niet meer vrijuit op de velden buiten de stad konden spelen?
En … hoe zag het leven van allerdag er überhaupt uit in 1627?

En wie kan dit Verhaal van Grolle nu beter vertellen dan de burgers van Grolle Zelf
Slag om Grolle wil gelden van het Rabobank Coöperatiefonds specifiek gebruiken voor de ondersteuning van lokale groepen … buurten, verenigingen, vriendengroepen … die op kwalitatief hoogstaande en historisch verantwoorde wijze willen deelnemen aan de binnenstadactiviteiten van de Slag om Grolle.
Bij voorkeur door een bijdrage in de kosten aan materialen, kleding, attributen of bouwwerken welke tijdens meerdere edities van de Slag om Grolle inzetbaar zijn.

Lid van de Rabobank? Ga naar www.stemophetcooperatiefonds.nl en stem op Slag om Grolle

Het verhaal van Grolle!

20, 21 en 22 oktober 2017, Slag om Grolle.

 

 

 

 

Meer nieuws

  Australische reenactors
  6 juli

  Reenactors vanuit de hele wereld komen naar Slag om Grolle

  Met iedere editie groeit niet alleen het aantal bezoekers dat de Slag om Grolle weet te vinden, maar ook het aantal reenactors. Tijdens de editie van 2017, op 20, 21 en 22 oktober 2017, verwelkomt De Slag om Grolle meer dan 1500 17e eeuwse soldaten vanuit de hele wereld! Ieder jaar melden zich weer nieuwe, buitenlandse groepen aan. Zo heeft in 2015 een handvol Amerikanen ons voor het eerst bijgestaan in de strijd. Dit jaar sluit ook een club uit Australië aan: “the Night Watch”.

  Lees meer

  Ab 1. Juni: Frühbucherrabatt auf Zugangskarten
  25 mei

  Vanaf 1 juni: Vroege Vogel korting op toegangskaarten

  Op 20, 21 en 22 oktober zullen de kannonnen weer bulderen, de stad Grolle overladen zijn met soldaten en de toegangswegen worden afgesloten… De belegering door de Staatse troepen begint!

  Wil jij er zeker van zijn dat je de stad in komt voordat Prins Frederik Hendrik de poorten sluit? Koop dan vanaf 1 juni alvast je toegangskaart voor de zesde editie van de Slag om Grolle. Via de webshop kunnen tot 31 augustus dagtickets gekocht worden met 30% korting: €10,- voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar (plus servicekosten).

  Per 1 september gaan de prijzen omhoog naar € 12,50 en € 3,50. Tijdens de Slag gelden online dezelfde toegangsprijzen als aan de kassa: €15,- en €5,-.

   

  5 januari

  Deelnemers re-enactment Slag om Grolle 2017 bekend

   

   

  De deelnemende re-enactmentgroepen die door de organisatie van de Slag om Grolle zijn uitgenodig deel te nemen aan de Slag om Grolle 2017, zijn bekend gemaakt. Met meer dan 1400 re-enactors uit 15 verschillende landen belooft de Slag om Grolle 2017 wederom het grooste 17e eeuwste historische evenement van Europa te worden. Zie deelnemers re-enactment voor de volledige lijst met deelnemende groepen.

   

  12 maart

  Slag om Grolle gaat door: 20, 21 en 22 oktober 2017

  Op 20, 21 en 22 oktober 2017 zal een nieuwe editie van de Slag om Grolle plaats vinden, dat maakte de organisatie afgelopen zaterdag bekend. Tijdens de algemene ledenvergadering stemde alle aanwezigen unaniem voor.

  Na een meer dan succesvolle editie in 2015 kon dit bijna niet uitblijven. ‘We hebben goed geëvalueerd en allemaal even de rust genomen om bij te komen’, aldus Edwin Grothe, voorzitter van de organisatie. ‘Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, Lees meer

  fotocredits: Jan jonker
  21 januari

  Slag om Grolle 2017?

  We krijgen regelmatig de vraag gesteld of er in 2016 weer een Slag om Grolle plaats vindt. Het antwoord is nee. Normaliter wordt de Slag eens per twee jaar gehouden, wat zou betekenen dat er weer een Slag in oktober 2017 plaats vindt. Momenteel… Lees meer

  4 november

  Grolle bedankt!

   

  De 1.400 reenactors die het afgelopen weekend hebben deelgenomen aan de Slag om Grolle willen graag de bevolking van Groenlo bedanken voor de hartelijke ontvangst. In een persoonlijk bericht laten verschillende groepen weten hoezeer zij hebben genoten van de gezellige en gemoedelijke atmosfeer in Groenlo. Hoe fantastisch de straten waren aangekleed en de groepen zich hadden voorbereid.

  Lees meer