Slag om Grolle 2017?

fotocredits: Jan jonker
21 januari 2016

We krijgen regelmatig de vraag gesteld of er in 2016 weer een Slag om Grolle plaats vindt. Het antwoord is nee. Normaliter wordt de Slag eens per twee jaar gehouden, wat zou betekenen dat er weer een Slag in oktober 2017 plaats vindt. Momenteel…genieten we even van onze welverdiende ‘vakantie’ en nemen na 1 maart het besluit of we in 2017 weer een Slag organiseren.

Een beslissing nemen of het doorgaat of niet? Afgelopen edities waren toch zo succesvol?

Weinig mensen buiten Groenlo weten dat de Slag om Grolle geheel door een aantal vrijwilligers georganiseerd wordt. Inmiddels is het evenement zo groot en gaan er zoveel vrije uren inzitten, dat iedereen in de organisatie na iedere editie weer de kans krijgt na te denken of hij/zij al die vrije tijd en energie er weer opnieuw in wil steken.

We zijn overigens altijd op zoek naar mensen die mee willen werken! Mocht jij dus interesse hebben en je steentje bij willen dragen, laat het ons dan weten via info@slagomgrolle.nl

Voor nu staan we nog even in de rustmodus, maar hou de website en Facebook in de gaten voor ons definitieve besluit!

fotocredits: Jan jonker

fotocredits: Jan jonker

Meer nieuws

  5 januari

  Deelnemers re-enactment Slag om Grolle 2017 bekend

   

   

  De deelnemende re-enactmentgroepen die door de organisatie van de Slag om Grolle zijn uitgenodig deel te nemen aan de Slag om Grolle 2017, zijn bekend gemaakt. Met meer dan 1400 re-enactors uit 15 verschillende landen belooft de Slag om Grolle 2017 wederom het grooste 17e eeuwste historische evenement van Europa te worden. Zie deelnemers re-enactment voor de volledige lijst met deelnemende groepen.

   

  12 maart

  Slag om Grolle gaat door: 20, 21 en 22 oktober 2017

  Op 20, 21 en 22 oktober 2017 zal een nieuwe editie van de Slag om Grolle plaats vinden, dat maakte de organisatie afgelopen zaterdag bekend. Tijdens de algemene ledenvergadering stemde alle aanwezigen unaniem voor.

  Na een meer dan succesvolle editie in 2015 kon dit bijna niet uitblijven. ‘We hebben goed geëvalueerd en allemaal even de rust genomen om bij te komen’, aldus Edwin Grothe, voorzitter van de organisatie. ‘Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, Lees meer

  4 november

  Grolle bedankt!

   

  De 1.400 reenactors die het afgelopen weekend hebben deelgenomen aan de Slag om Grolle willen graag de bevolking van Groenlo bedanken voor de hartelijke ontvangst. In een persoonlijk bericht laten verschillende groepen weten hoezeer zij hebben genoten van de gezellige en gemoedelijke atmosfeer in Groenlo. Hoe fantastisch de straten waren aangekleed en de groepen zich hadden voorbereid.

  Lees meer

  11 september

  Brouwersmaal en Brouwersfeesten tijdens de Slag om Grolle

  Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober wordt de Oude Calixtuskerk van Groenlo omgebouwd tot een authentieke 17e eeuwse taveerne en kunnen bezoekers en deelnemers van de Slag om Grolle ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Grolsch genieten van een bijzonder en historisch Brouwersmaal. Lees meer