Op 18, 19 en 20 oktober 2019 vindt de zevende editie van de Slag om Grolle plaats. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. 

De organisatie, geheel bestaand uit onbetaalde vrijwilligers, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een professionaliseringsslag, om zo de voorbereiding naar 2019 soepeler te laten verlopen. Verbeterpunten zijn verwerkt en er is een herstructureren doorgevoerd. Hierdoor zijn meerdere vacatures vrijgekomen. De organisatie doet dan ook een oproep aan mensen die graag mee willen organiseren, om zich aan te melden.

Het evenement staat inmiddels bekend als het grootste 17e -eeuws re-enactment evenement van de wereld en kon afgelopen jaar op veel belangstellende pers rekenen. Zo haalde het de voorpagina van de Telegraaf, het NOS Acht uur journaal en besteedden diverse commerciële en regionale zenders aandacht aan De Slag. Ook werden tijdens het weekend meerdere documentaires opgenomen, waarvan de NPO er 1 in dit najaar zal uitzenden. Daarnaast doen iedere editie meer en meer Grollenaren actief mee tijdens de drie dagen, waarin Groenlo gezamenlijk terugkeert naar het jaar 1627.

Meer informatie over deelnemen aan het evenement of over de vrijgekomen vacatures volgt binnenkort op de website of de social media kanalen van de Slag om Grolle.

Laatste nieuws

PERSBERICHT – Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle

23 mei 2019

PERSBERICHT – Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle Nieuw speciaalbier exclusief verkrijgbaar rondom de Slag om Grolle 2019 Bierbrouwers Grolsch en Brouwersnös slaan de handen ineen ter ere van de Slag om Grolle 2019. Speciaal voor deze zevende editie van de Slag gaan zij eenmalig gezamenlijk een nieuw speciaalbier brouwen. Dit […]
Lees verder

Delegatie uit Oost Gelre bezoekt Slag in Palmanova

30 augustus 2018

Een delegatie uit Oost Gelre, waaronder afgevaardigden van het bestuur van de ‘Slag om Grolle’ brengen een bezoek aan de Italiaanse Vestingsstad Palmanova.
Lees verder

Informatiebeurs op 20 oktober 2018 in de Mattelier

27 oktober 2018

Op 20 oktober 2018 werd er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle.
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren