Op 22, 23 en 24 oktober 2021 vindt de achtste editie van de Slag om Grolle plaats. Dat heeft de organisatie, die hoopt de bevriende deelnemers uit binnen- en buitenland volgend jaar in goede gezondheid weer terug te zien, bekend gemaakt.

Het evenement staat inmiddels bekend als het grootste 17e -eeuws re-enactment evenement van de wereld en kon afgelopen jaar weer op veel belangstelling van de media rekenen. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de interesse van re-enactors uit de hele wereld zo groot is dat de organisatie een keus moet maken uit de vele belangstellende groepen. ,,Dat betekent dat we de lat hoger kunnen leggen en kunnen kiezen voor hen die zich het meest historisch correct weten te presenteren”, zegt Godfried Nijs die het contact met de re-enactors onderhoudt.

Ook bij handelaren in historische spullen en artiesten is de Slag om Grolle inmiddels een geliefd podium.
Daarnaast doen iedere editie meer en meer Grollenaren actief mee tijdens de drie dagen, waarin Groenlo gezamenlijk terugkeert naar het jaar 1627.

Mensen die graag mee willen helpen om het evenement tot een succes te maken kunnen zich bij de organisatie melden. ,,Naast het in elkaar zetten van toegangspoorten en kassa’s zijn deskundige helpende handen nodig, ook voor zaken als sponsoring en marketing, altijd welkom”, aldus secretaris Tristan Naber. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website of de social media kanalen van de Slag om Grolle. De organisatie, geheel bestaand uit onbetaalde vrijwilligers onder voorzitterschap van Edwin Grothe, heeft onlangs afscheid moeten nemen van het eigen onderkomen op het Oldenhuis-terrein aan de Borculoseweg. Momenteel wordt gebruik gemaakt van De Bron van waaruit voorlopig word gewerkt aan de voorbereiding naar 2021.

Hét gezicht van De Slag om Grolle 2021: Alistair Birnie uit Schotland

Laatste nieuws

Handjes gezocht voor de Slag om Grolle

22 november 2020

Handjes gezocht voor de Slag om Grolle Om de eerstvolgende herbeleving van de Slag om Grolle tot een succes te maken moet op en rond het evenement zelf wat extra werk verzet worden. Maar ook in het voorstadium moet er veel gebeuren. De organisatie heeft een aantal werkgroepen, van wie er enkele wel wat helpende […]
Lees verder

Wie worden de nieuwe Harmen en Bregje?

11 september 2020

Wie worden de nieuwe Harmen en Bregje? Gezocht: Jongen en meisje van 9 t/m 12 jaar voor een fotoshoot ter illustratie van het VVV Inspiratiecentrum Groenlo, 10 september 2020 – Eind 2020 verwacht men in Groenlo het nieuwe VVV Inspiratiecentrum te kunnen openen met als hoofdthema de Slag om Grolle. Om het Inspiratiecentrum in stijl […]
Lees verder

Datum Slag om Grolle 2021 bekend!

10 april 2020

Op 22, 23 en 24 oktober 2021 vindt de achtste editie van de Slag om Grolle plaats. Dat heeft de organisatie, die hoopt de bevriende deelnemers uit binnen- en buitenland volgend jaar in goede gezondheid weer terug te zien, bekend gemaakt. Het evenement staat inmiddels bekend als het grootste 17e -eeuws re-enactment evenement van de […]
Lees verder

De trailer van de Slag om Grolle 2019 is uit

22 augustus 2019

De trailer voor de Slag om Grolle 2019 staat online! De video is gemaakt door Roel Krabben, die een prachtige aftermovie van de veldslag had gemaakt na de editie van 2017.
Lees verder

Delegatie uit Oost Gelre bezoekt Slag in Palmanova

30 augustus 2018

Een delegatie uit Oost Gelre, waaronder afgevaardigden van het bestuur van de ‘Slag om Grolle’ brengen een bezoek aan de Italiaanse Vestingsstad Palmanova.
Lees verder

Informatiebeurs op 20 oktober 2018 in de Mattelier

27 oktober 2018

Op 20 oktober 2018 werd er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle.
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren