Bezoek de Harmen & Bregje kinderactiviteiten tijdens de Slag om Grolle

Alle avonturiers, knutselaars, spoorzoekers en andere geïnteresseerden opgelet!

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober organiseert Scouting Groenlo tijdens de Slag om Grolle drie dagen lang een speciaal programma voor alle kinderen die de Slag van Grolle en de binnenstad bezoeken.Om 10.00 uur openen zij iedere dag de poorten en deze zijn geopend tot 17.00 uur. Er is geen entree bij deze activiteiten en er is enorm veel te doen en te beleven. Heb jij altijd al willen weten hoe je kaarsen maakt? Wil je je haren graag in 17e eeuwe stijl gevlochten hebben? Wil je graag je eigen houten munt maken, een speurtocht met Harmen en Bregje, je eigen ranja brouwen of heb je een katapult nodig? Kom dan langs op het terrein ‘Jongensstad’ aan de Gasthuisstraat.

Ben je geen knutselaar dan is er ook enorm veel te doen. Je kunt boogschieten, lasergamen, van de kabelbaan, in een zelfgebouwde zweefmolen of over de survivalbaan. Ook ben je als kind van harte welkom om een broodje te bakken of popcorn te poppen. Al deze activiteiten en nog veel meer, worden georganiseerd door Scouting Groenlo en een grote groep vrijwilligers.

Speel mee op de Wheme

Ook op Stadsplein Wheme is genoeg voor kinderen te beleven. Met Baroen kinderspelen kun je de hele dag alles leren over het soldatenleven in de 17e eeuw: leer zwaardvechten of neem deel aan een echte piekeniers-oefening.

Kinderspel “De verovering van Grolle”

Daarnaast vindt om 10.30 en 15.00 uur het Kinderspel “De Verovering van Grolle” plaats. Een uniek spel, waarbij de kinderen in 2 teams een loopgraaf bouwen om als eerste de stad Grolle te bereiken. Fun fact: tijdens de Slag hebben de Engelsen en de Fransen hier een weddenschap om gesloten. Wie gaat er winnen..?

Goudsmitstraat en Ganzenmarkt

In de Goudsmitstraat hebben de bewoners ‘t Gulden Speelquartier ingericht. Hier vindt je veel kinderspelen en
de ganzen van Jurgen Baan. Daarnaast vind je in deze straat de
Leidsche Kluchtencompagie met “de Blinde die het geld begroef”.

Kerkstraat

In de Kerkstraat kun je van alles tegen het lijf lopen: een Prekende pastoor, Kwakzalvers, hoor je Lofdichten of een koor zingen. Daarnaast kun je hier optredens van Onder de Toren/Dito bewonderen of kijken naar het Poppentheater. Neem deel aan de 1627 quiz, volg een workshop piekenier of musketier, maar pas op, en zorg dat je niet aan de Schandpaal wordt gezet…!

Walstraat / Beltrumsestraat: Kinderplein 

Maak je eigen springtouw, kom ezeltje rijden of maak een ritje in de draaimolen.

Onze sponsoren