Bezoek de Harmen & Bregje kinderactiviteiten tijdens de Slag om Grolle

Alle avonturiers, knutselaars, spoorzoekers en andere geïnteresseerden opgelet!

Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 oktober organiseert Scouting Groenlo tijdens de Slag om Grolle drie dagen lang een speciaal programma voor alle kinderen die de Slag van Grolle en de binnenstad bezoeken. Om 10.00 uur openen zij iedere dag de poorten en deze zijn geopend tot 17.00 uur. Er is geen aanvullende entree bij deze activiteiten en er is enorm veel te doen en te beleven. Heb jij altijd al willen weten hoe je kaarsen maakt? Wil je je haren graag in 17e eeuwse stijl gevlochten hebben? Wil je graag je eigen houten munt maken, een speurtocht met Harmen en Bregje, je eigen ranja brouwen of heb je een katapult nodig? Kom dan langs op het terrein ‘Jongensstad’ aan de Gasthuisstraat.

Ben je geen knutselaar dan is er ook enorm veel te doen. Je kunt boogschieten, van de kabelbaan, in een zelfgebouwde zweefmolen of over de survival baan. Ook ben je als kind van harte welkom om een broodje te bakken of popcorn te poppen. Al deze activiteiten en nog veel meer, worden georganiseerd door Scouting Groenlo en een grote groep vrijwilligers.

Speel mee op de Wheme

Ook op Stadsplein Wheme is genoeg voor kinderen te beleven. Met Baroen kinderspelen kun je de hele dag alles leren over het soldatenleven in de 17e eeuw: leer zwaardvechten of neem deel aan een echte piekeniers-oefening.

Goudsmitstraat en Ganzenmarkt

In de Goudsmitstraat hebben de bewoners ‘t Gulden Speelquartier ingericht. Hier vind je veel kinderspelen en ganzen van onze ganzenhoeder Jurgen Baan.

Kerkstraat

In de Kerkstraat kun je van alles tegen het lijf lopen: een Prekende pastoor, Kwakzalvers, hoor je Lofdichten of een koor zingen. Daarnaast kun je hier optredens van Onder de Toren/Dito bewonderen of kijken naar het Poppentheater. Neem deel aan de 1627 quiz, volg een workshop piekenier of musketier, maar pas op, en zorg dat je niet aan de Schandpaal wordt gezet…!

Maliebaan: Kinderplein 

Maak je eigen springtouw.

Onze sponsoren