Op 20 oktober 2018 werd er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle. Bezoekers konden vrij binnenlopen voor stoffen en accessoires, informatie over authenticiteit en kleding maken, of luisteren naar één van de twee interessante lezingen gegeven door een Stephanie Archangel van het Rijksmuseum of Suzanne Hendriks van de NTR.

Programma informatiebeurs

Lezingen

14:00 uur: Lezing Rijksmuseum door Stephanie Archangel, conservator en mede samensteller tentoonstelling 80 Jaar oorlog.

Aansluitend: Lezing NTR door Suzanne Hendriks (www.suzannehendriks.nl) over de documentaire serie 80 Jaar Oorlog waarbij een compilatie getoond wordt van de serie met nadruk op de aflevering van 2 november die over Grolle gaat.

Daarnaast nemen deel:

  • Kleren maken Slag om Grolle: informatie over en verkoop van patronen
  • Slag om Grolle: voorlichting over authenticiteit
  • Slag om Grolle: mogelijke Activiteiten voor tijdens het evenement
  • Slag om Grolle: het verhaal en algemene informatie over het evenement
  • Schobbejakken: ervaringen van een binnenstadgroep

In maart en augustus 2019 zullen er nog 2 informatiebeurzen plaatsvinden. Bij vragen naar aanleiding van deze informatie kan contact op worden genomen met binnenstad@slagomgrolle.nl.

Laatste nieuws

Horeca klaar voor Slag om Grolle

9 september 2019

Uit heuse heksenketels komen straks de heerlijkste geuren van speciale gerechten, waarmee de dames van De Timp uit Zieuwent bezoekers van de Slag om Grolle proberen te verleiden.
Lees verder

Compagnie Grolle verdedigt de ‘Starcke Stadt Groll’

8 september 2019

Compagnie Grolle verdedigt de ‘Starcke Stadt Groll’ De Compagnie Grolle is aan het eind van de vorige eeuw opgericht als onderdeel van het leger van de Prins. Staats dus. De gewoonste zaak van de wereld; niemand dacht daar eigenlijk over na. Na de eerste Slag om Grolle in 2005 waren er maar een paar die […]
Lees verder

Geen Slag om Grolle zonder Grolsch gerstenat

29 augustus 2019

Op donderdagavond 22 augustus mocht de organisatie van de Slag om Grolle een partnerovereenkomst tekenen met Grolsch.
Lees verder

De trailer van de Slag om Grolle 2019 is uit

22 augustus 2019

De trailer voor de Slag om Grolle 2019 staat online! De video is gemaakt door Roel Krabben, die een prachtige aftermovie van de veldslag had gemaakt na de editie van 2017.
Lees verder

Delegatie uit Oost Gelre bezoekt Slag in Palmanova

30 augustus 2018

Een delegatie uit Oost Gelre, waaronder afgevaardigden van het bestuur van de ‘Slag om Grolle’ brengen een bezoek aan de Italiaanse Vestingsstad Palmanova.
Lees verder

Informatiebeurs op 20 oktober 2018 in de Mattelier

27 oktober 2018

Op 20 oktober 2018 werd er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle.
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren