Op 20 oktober 2018 werd er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle. Bezoekers konden vrij binnenlopen voor stoffen en accessoires, informatie over authenticiteit en kleding maken, of luisteren naar één van de twee interessante lezingen gegeven door een Stephanie Archangel van het Rijksmuseum of Suzanne Hendriks van de NTR.

Programma informatiebeurs

Lezingen

14:00 uur: Lezing Rijksmuseum door Stephanie Archangel, conservator en mede samensteller tentoonstelling 80 Jaar oorlog.

Aansluitend: Lezing NTR door Suzanne Hendriks (www.suzannehendriks.nl) over de documentaire serie 80 Jaar Oorlog waarbij een compilatie getoond wordt van de serie met nadruk op de aflevering van 2 november die over Grolle gaat.

Daarnaast nemen deel:

  • Kleren maken Slag om Grolle: informatie over en verkoop van patronen
  • Slag om Grolle: voorlichting over authenticiteit
  • Slag om Grolle: mogelijke Activiteiten voor tijdens het evenement
  • Slag om Grolle: het verhaal en algemene informatie over het evenement
  • Schobbejakken: ervaringen van een binnenstadgroep

In maart en augustus 2019 zullen er nog 2 informatiebeurzen plaatsvinden. Bij vragen naar aanleiding van deze informatie kan contact op worden genomen met binnenstad@slagomgrolle.nl.

Laatste nieuws

PERSBERICHT – Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle

23 mei 2019

PERSBERICHT – Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle Nieuw speciaalbier exclusief verkrijgbaar rondom de Slag om Grolle 2019 Bierbrouwers Grolsch en Brouwersnös slaan de handen ineen ter ere van de Slag om Grolle 2019. Speciaal voor deze zevende editie van de Slag gaan zij eenmalig gezamenlijk een nieuw speciaalbier brouwen. Dit […]
Lees verder

Delegatie uit Oost Gelre bezoekt Slag in Palmanova

30 augustus 2018

Een delegatie uit Oost Gelre, waaronder afgevaardigden van het bestuur van de ‘Slag om Grolle’ brengen een bezoek aan de Italiaanse Vestingsstad Palmanova.
Lees verder

Informatiebeurs op 20 oktober 2018 in de Mattelier

27 oktober 2018

Op 20 oktober 2018 werd er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle.
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren