District East Events verzorgt het Programma in de Oude Calixtuskerk

District East Events organiseert 3 dagen lang festiviteiten in de Oude Calixtuskerk in Groenlo. Tijdens deze 3 dagen kun je genieten van traditionele volk muziek, akoestische muziek & gezellige bands.

Er is culinair eten en drinken in een historische setting in de Oude Calixtuskerk! Iedere dag verse soep, stamppot wortelen / boerenkool met een kanonskogel (grote gehaktbal van 190 gram) of een rookworst. Daarnaast zijn er verschillende versnaperingen binnen en buiten te verkrijgen zoals een broodje beenham, diverse borrelhapjes in de stijl van 1627. 

Uiteraard zal er uitgebreid stil worden gestaan bij de muzikale invulling rondom de Slag om Grolle. Het muzikale programma in de Oude Calixtuskerk is als volgt;

Programma Oude Calixtuskerk

Vrijdag 18 oktober: in de middag en avond speelt het duo Oisín: gezellige Ierse muziek in een akoestische setting, maar ook enkele akoestische covers. Dit duo bestaat uit Dennis Jansen en Roosmarijn Tuenter die al vaker hebben opgetreden tijdens de Slag om Grolle.

zaterdag 19 oktober: We hebben een traditionele muziekgroep ‘Bergamasca’ uit Polen weten te strikken voor in de middag. Het drietal uit Polen lijkt met hun traditionele muziek en klederdracht zo uit 1627 te zijn gegrepen! In de avond zal de Ploddeband uit Winterswijk gezellige pop en rock covers spelen in een formatie van 7 personen.

zondag 20 oktober: In de middag zal Bergamasca wederom optreden en is er sfeervolle achtergrond muziek.

Onze sponsoren