Slag om Grolle 2021 verplaatst naar 21, 22 en 23 oktober 2022 in verband met corona

Het is een van de meest in het oog springende evenementen in de gemeente Oost Gelre: de Slag om Grolle, die gewoonlijk tweejaarlijks wordt georganiseerd in en rond Groenlo.

Ook in oktober 2021 zou de Slag om Grolle weer gehouden worden. Het bestuur van de organiserende stichting heeft echter besloten om vanwege de onzekere omstandigheden rond corona het evenement pas in 2022 te organiseren, en wel op 21, 22 en 23 oktober.

De Slag om Grolle staat voor een kwalitatief hoogwaardige ervaring voor deelnemers en publiek. En binnen de huidige omstandigheden is er te veel onduidelijkheid om deze kwaliteit te bereiken, aldus het stichtingsbestuur. ,,Daarbij wegen we mee dat de Slag om Grolle een erg internationaal evenement is, en de situatie ook in het buitenland te onzeker is”, aldus voorzitter Edwin Grothe van de stichting, die er met hulp van inwoners van Groenlo en veel vrijwilligers elke keer weer in slaagt Groenlo in zeventiende-eeuwse stijl om te toveren.

De stichting had gehoopt dit jaar zeventig groepen uit zestien landen te kunnen verwelkomen, en daar ook al een eerste selectie voor gemaakt. Van de kant van handelaren in historische spullen en artiesten was de belangstelling voor het evenement eveneens weer erg groot. Ook leerkrachten en amateurfotografen moeten voor deze gelegenheid om levende geschiedenis met eigen ogen te aanschouwen, nog een tijdje geduld uitoefenen.

De komende weken zal de organisatie met iedereen die reeds betrokken is contact opnemen over de gevolgen die uitstel van het evenement heeft.

De Slag om Grolle zou dit jaar voor de achtste keer gehouden worden. In 2019 was het historische spektakel dat over drie dagen wordt uitgesmeerd, goed voor zo’n 25.000 bezoekers. Zo’n 1400 re-enactors uit heel Europa, maar ook uit Australië en de Verenigde Staten waren van plan om naar Groenlo te komen.

We blijven vol goede moed om er met iedereen in 2022 als vanouds weer een onvergetelijk spektakel van te maken!

Voor updates over het evenement: volg de website www.slagomgrolle.nl en onze facebookpagina.

Laatste nieuws

Herdenken en de Slag om Grolle

20 mei 2022

Herdenken en de Slag om Grolle Slag om Grolle: aandacht voor slachtoffers van alle oorlogenEen goed bezochte historische kledingbeurs in de Mattelier was een mooie voorbode voor dekomende editie van de Slag om Grolle. Al bijna drie jaar zijn vrijwilligers bezig met deorganisatie van het evenement, waarbij Groenlo drie dagen terugkeert naar het jaar 1627, […]
Lees verder

Slag om Grolle 2021 verplaatst naar 21, 22 en 23 oktober 2022 in verband met corona

26 maart 2021

Slag om Grolle 2021 verplaatst naar 21, 22 en 23 oktober 2022 in verband met corona Het is een van de meest in het oog springende evenementen in de gemeente Oost Gelre: de Slag om Grolle, die gewoonlijk tweejaarlijks wordt georganiseerd in en rond Groenlo. Ook in oktober 2021 zou de Slag om Grolle weer […]
Lees verder

Handjes gezocht voor de Slag om Grolle

22 november 2020

Handjes gezocht voor de Slag om Grolle Om de eerstvolgende herbeleving van de Slag om Grolle tot een succes te maken moet op en rond het evenement zelf wat extra werk verzet worden. Maar ook in het voorstadium moet er veel gebeuren. De organisatie heeft een aantal werkgroepen, van wie er enkele wel wat helpende […]
Lees verder

De trailer van de Slag om Grolle 2019 is uit

22 augustus 2019

De trailer voor de Slag om Grolle 2019 staat online! De video is gemaakt door Roel Krabben, die een prachtige aftermovie van de veldslag had gemaakt na de editie van 2017.
Lees verder

Delegatie uit Oost Gelre bezoekt Slag in Palmanova

30 augustus 2018

Een delegatie uit Oost Gelre, waaronder afgevaardigden van het bestuur van de ‘Slag om Grolle’ brengen een bezoek aan de Italiaanse Vestingsstad Palmanova.
Lees verder

Informatiebeurs op 20 oktober 2018 in de Mattelier

27 oktober 2018

Op 20 oktober 2018 werd er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle.
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren