Wie worden de nieuwe Harmen en Bregje?

Gezocht: Jongen en meisje van 9 t/m 12 jaar voor een fotoshoot ter illustratie van het VVV Inspiratiecentrum

Groenlo, 10 september 2020 – Eind 2020 verwacht men in Groenlo het nieuwe VVV Inspiratiecentrum te kunnen openen met als hoofdthema de Slag om Grolle. Om het Inspiratiecentrum in stijl te illustreren wordt er gezocht naar fotomodellen die in de rol willen kruipen van twee kinderen ten tijde van de Slag om Grolle in 1627.

Vier hoofdpersonages

In het nieuwe inspiratiecentrum worden bezoekers op een interactieve manier geïnspireerd over wat er in Groenlo en omgeving te beleven is. Zo vertellen vier hoofdpersonages uit 1627 via luisterfragmenten hun kant van het verhaal van de Slag om Grolle. Dit betreft Fredrik Hendrik, de veroverraar van het Staatse leger, Jean een Franse huurling, Cornelis een inwoner van de stad Grolle (Groenlo) en de kinderen Harmen & Bregje. Behalve Prins Frederik Hendrik zijn alle personages fictief maar geven een realistisch beeld van hoe de Slag om Grolle ieder zijn leven op verschillende wijze beïnvloedde.

Fotoshoot Harmen & Bregje

Harmen en Bregje zijn de twee hoofdpersonages uit de kinderboekenserie van Arend van Dam, een verhaal dat zich afspeelt ten tijde van de 80-jarige oorlog waarbij de stad Grolle (Groenlo) meerdere keren werd veroverd. Naar aanleiding van het boek is de kinderfietsroute ‘Onder Vuur’ ontwikkeld met wederom Harmen en Bregje als hoofdpersonages. Om het inspiratiepunt ook voor kinderen aantrekkelijk te maken is besloten om de personages weer nieuw leven in te blazen en deze een rol te geven in de nieuwe VVV. Daarnaast wordt ook de kinderroute ‘Onder Vuur’ geactualiseerd. Ter illustratie van het inspiratiepunt en de fietsroute zoeken wij fotomodellen, een jongen en een meisje in de leeftijd 9 t/m 12 jaar, die Harmen en Bregje willen representeren. Daarnaast zijn wij ook nog op zoek naar een man tussen de 18 en 25 die als Cornelis, een inwoner van Grolle, gefotografeerd wil worden. Lijkt het je wat om in de rol te kruipen van deze fictieve personages uit het jaar 1627 en ben je beschikbaar op woensdagmiddag 30 september of vrijdagmiddag 2 oktober geef je dan nu op door een mail te sturen naar m.prollius@achterhoek.nl. Opgeven met foto en contactgegevens kan t/m 24 september. De foto is bij voorkeur in authentieke kledij. De selectie van de kandidaten wordt uitgevoerd door de organisatie van de Slag om Grolle. De organisatie met deze oproep tevens alle deelnemende binnenstadgroepen benaderen.

Inspiratiecentra Achterhoek

Vijf van de 22 VVV-kantoren in de Achterhoek worden momenteel omgebouwd tot inspiratiepunt. De vestigingen in Ulft, Winterswijk en Zutphen gingen Groenlo al voor. De behoefte van de toerist verandert. Tegenwoordig is alle informatie ook op internet te vinden. Daar komt bij dat toeristen steeds meer op zoek zijn naar beleving. Ze willen geïnspireerd worden. In zo’n inspiratiepunt krijgt de toerist een duidelijk beeld van de bijzondere belevenissen in de regio, via interactieve schermen, streekverhalen, bewegende beelden en informatiepanelen. Namens Achterhoek Toerisme begeleidt Patrick Polie van adviesbureau DestinatieX de VVV’s om de informatievoorziening beter aan te laten sluiten bij de veranderde behoefte van de toerist.

Laatste nieuws

Handjes gezocht voor de Slag om Grolle

22 november 2020

Handjes gezocht voor de Slag om Grolle Om de eerstvolgende herbeleving van de Slag om Grolle tot een succes te maken moet op en rond het evenement zelf wat extra werk verzet worden. Maar ook in het voorstadium moet er veel gebeuren. De organisatie heeft een aantal werkgroepen, van wie er enkele wel wat helpende […]
Lees verder

Wie worden de nieuwe Harmen en Bregje?

11 september 2020

Wie worden de nieuwe Harmen en Bregje? Gezocht: Jongen en meisje van 9 t/m 12 jaar voor een fotoshoot ter illustratie van het VVV Inspiratiecentrum Groenlo, 10 september 2020 – Eind 2020 verwacht men in Groenlo het nieuwe VVV Inspiratiecentrum te kunnen openen met als hoofdthema de Slag om Grolle. Om het Inspiratiecentrum in stijl […]
Lees verder

Datum Slag om Grolle 2021 bekend!

10 april 2020

Op 22, 23 en 24 oktober 2021 vindt de achtste editie van de Slag om Grolle plaats. Dat heeft de organisatie, die hoopt de bevriende deelnemers uit binnen- en buitenland volgend jaar in goede gezondheid weer terug te zien, bekend gemaakt. Het evenement staat inmiddels bekend als het grootste 17e -eeuws re-enactment evenement van de […]
Lees verder

De trailer van de Slag om Grolle 2019 is uit

22 augustus 2019

De trailer voor de Slag om Grolle 2019 staat online! De video is gemaakt door Roel Krabben, die een prachtige aftermovie van de veldslag had gemaakt na de editie van 2017.
Lees verder

Delegatie uit Oost Gelre bezoekt Slag in Palmanova

30 augustus 2018

Een delegatie uit Oost Gelre, waaronder afgevaardigden van het bestuur van de ‘Slag om Grolle’ brengen een bezoek aan de Italiaanse Vestingsstad Palmanova.
Lees verder

Informatiebeurs op 20 oktober 2018 in de Mattelier

27 oktober 2018

Op 20 oktober 2018 werd er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiebeurs georganiseerd voor iedereen die mee wil doen aan de Slag om Grolle.
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren