Informatie voor (binnenstad)bewoners

De Slag om Grolle editie 2019 zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 oktober 2019.
Het evenement is door de jaren heen flink gegroeid en de vorige editie hebben we onze mooie stad dan ook, onder andere, terug mogen zien komen op het NOS Journaal en de voorpagina van de Telegraaf.

Omdat wij afhankelijk zijn van externe factoren zoals veiligheidseisen en vergunningen kunnen wij op dit moment nog niet alles heel concreet vertellen. Op diverse momenten de komende maanden zullen wij meer informatie verstrekken, zodat duidelijk wordt wat we van elkaar kunnen verwachten zodat we er wederom met zijn allen een geslaagd evenement van kunnen maken. Deze editie ontwikkelen we activiteiten op de Wheme waar het Stadsplein zal verrijzen met een groot authentiek terras en de gehele dag door vermaak. Verder groeit de binnenstadbeleving en hebben diverse nieuwe groepen zich enthousiast aangemeld.

Veiligheid en bereikbaarheid

Met de hoeveelheid bezoekers binnen de grachten spreekt het voor zich dat ook dit jaar auto’s en fietsen vanwege de veiligheid niet de binnenstad in kunnen. Precieze tijden zullen volgen.

Toegang tot de binnenstad zal op dezelfde manier als vorige editie verlopen. Voor 09.00 uur ‘s morgens en na 16.00 uur ‘s middags kunt u vrij in en uit lopen. Uit de evaluatie van vorige editie is daarnaast gebleken dat het werken met een stempel zeer prettig heeft gewerkt. Wat werkt gaan wij dan ook niet meer aan tornen en dus zal het deze editie wederom gebruikt worden. Vertrekt u binnen deze tijdsperiode (9-16 uur) dan krijgt u een stempel waarmee u weer naar binnen kan. Voor uitzonderingssituaties kunnen toegangskaarten worden opgehaald.
Hiervoor zal een aparte avond worden georganiseerd. De precieze datum voor deze avond zal nog volgen.

Heeft u, net als wij, ook zoveel zin in de Slag om Grolle en wilt u hierbij uw steentje bijdragen? Dat kan! Neem dan contact op met vrijwilligers@slagomgrolle.nl. Meer informatie zal volgen naarmate het evenement dichterbij komt. Mocht u in de tussentijd vragen hebben dan kunt u mailen naar binnenstad@slagomgrolle.nl.

Onze sponsoren