De Slag bij Nieuwpoort, of de inname van Den Briel door de watergeuzen? Historische feiten die bij veel leerlingen vandaag de dag wellicht een jaartal of een datum oproepen, maar ook niet veel meer dan dat. Hoe zou het zijn als ze ‘live’ een stukje vaderlandse geschiedenis zouden kunnen meemaken? Het  goede nieuws: dat kan! Gedurende drie dagen en nachten gaat heel Groenlo terug naar het jaar 1627, het jaar waarin de belangrijke vestingstad in het oosten van het land definitief op de Spanjaarden werd veroverd. Een keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog. Ook voor de komende editie biedt de Slag om Grolle voor schoolklassen een apart tarief.

Marcel Houwer - Slag om Grolle 2015 - Zaterdag SOG-15 (1)Slag om Grolle 2019 - Bedankt

Beleef nu de Slag om Grolle met de klas! Speciaal voor scholen hebben wij een aanbieding op vrijdag 25 oktober 2024. De prijs voor basisschool leerlingen is €3,50 p.p., voor begeleiders is dit €6,90 p.p., en voor VO-leerlingen is het ook €6,90.

Op 25, 26 en 27 oktober vindt de 9e editie van het historisch-cultureel evenement De Slag om Grolle plaats. Die veldslag wordt verdeeld over drie dagen en nagespeeld. Een unieke kans om het verleden te beleven, een  levend geschiedenisboek! Een bezoek aan de Slag om Grolle is een educatieve dag uit de schoolbanken waar  ze een deel van onze gedeelde geschiedenis kunnen horen, zien en voelen. Een ervaring die de leerlingen niet snel zullen vergeten! Daarbij gaat het niet alleen om het militaire aspect. Overdag zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse activiteiten speciaal voor kinderen. 

Email naar scholen@slagomgrolle.nl voor vragen of om aan te melden voor de scholenactie nieuwsbrief. Deel ook deze informatie ook met scholen en volg onze socials voor meer informatie en updates…

Onze sponsoren