De Slag bij Nieuwpoort, of de inname van Den Briel door de watergeuzen? 
Historische feiten die bij veel leerlingen vandaag de dag wellicht een jaartal of een datum oproepen, maar ook niet veel meer dan dat. Hoe zou het zijn als ze ‘live’ een stukje vaderlandse geschiedenis zouden kunnen meemaken? Het  goede nieuws: dat kan! Op 25, 26 en 27 oktober vindt de 9e editie van het historisch-cultureel evenement De Slag om Grolle plaats. Gedurende drie dagen en nachten gaat heel Groenlo terug naar het jaar 1627, het jaar waarin de belangrijke vestingstad in het oosten van het land definitief op de Spanjaarden werd veroverd. Een keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog. 

Marcel Houwer - Slag om Grolle 2015 - Zaterdag SOG-15 (1)Slag om Grolle 2019 - Bedankt

Beleef nu de Slag om Grolle met de klas! 

Die veldslag wordt verdeeld over drie dagen en nagespeeld. Een unieke kans om het verleden te beleven, een  levend geschiedenisboek! Een bezoek aan de Slag om Grolle is een educatieve dag uit de schoolbanken waar  ze een deel van onze gedeelde geschiedenis kunnen horen, zien en voelen. Een ervaring die de leerlingen niet snel zullen vergeten! Daarbij gaat het niet alleen om het militaire aspect. Overdag zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse activiteiten speciaal voor kinderen. 

Ook voor de komende editie biedt de Slag om Grolle voor schoolklassen een apart tarief. Speciaal voor scholen hebben wij een aanbieding op vrijdag 25 oktober 2024. Prijzen worden nog bekend gemaakt en dan zal het mogelijk worden om jouw klas online aan te melen. Mocht je nu al vragen hebben en/of op de mailinglijst voor de scholenactie willen, stuur dan een email naar scholen@slagomgrolle.nl.

Beleef ook vele kinderactiviteiten bij “Harmen & Bregje” georganiseerd door de Scouting Groenlo.

Onze sponsoren