Handig om te weten

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Onderstaande informatie kan nog worden aangevuld of aangepast.

 • De Slag om Grolle duurt drie dagen: vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019. Van 9.00 uur ‘s ochtends tot 16.00 uur ‘s middags wordt entree gevraagd, daarbuiten is het evenement vrij toegankelijk.
 • Kaartverkoop is gestart in juni 2019 via de website. Kaarten zijn tegen een gereduceerd tarief tot en met 31 augustus. Kaarten in de voorverkoop zijn altijd goedkoper dan wanneer er kaarten worden gekocht tijdens het evenement zelf. Tijdens het weekend bij toegangswegen tot de binnenstad kassa’s staan om kaarten te kopen.
 • Het is mogelijk om tussentijds het terrein verlaten, maar vraag dan een stempel aan één van de kassamedewerkers, zodat de entree gewaarborgd is.
 • Op het gehele evenement betaal je in de buitenhoreca met de speciale Slag om Grolle Dukaat (munt). Deze munt is ook te gebruiken bij de deelnemende cafés en restaurants. Dukaten zijn op diverse plekken verkrijgbaar bij de muntenkassa’s. Middels deze munt steun je het evenement en de lokale horeca.
 • In de gehele binnenstad tref je divers entertainment aan waarbij jij (of jouw kinderen) vaak zelf mee kunnen doen. Volg hierbij altijd de instructies van de begeleiders/ambachtslieden/entertainers op.
 • Rondom de gehele stad tref je kampementen aan die allemaal vrij toegankelijk zijn. Geniet van de atmosfeer, toon respect voor re-enactors en hun spullen en loop niet ongevraagd tenten binnen.
 • De daadwerkelijke nabootsing van de Slag vindt plaats op het slagveld, op loopafstand, net buiten het centrum. Je kunt hier gedurende de gehele dag terecht. Houd rekening met (zeer) harde knallen van de kanonnen en zorg in ieder geval bij kinderen voor gehoorbescherming.
 • Gevonden voorwerpen en zoekgeraakte kinderen kunnen worden gemeld bij de centrale post. De exacte locatie wordt nog bekendgemaakt.

Huisregels

 1. Volg aanwijzingen van het personeel/beveiligingsmedewerkers op.
 2. Er wordt bij de toegangscontrole mogelijk om legitimatie gevraagd.
 3. Het is verboden om wapens, drugs of lachgas mee te nemen of te gebruiken gedurende het evenement.
 4. Wij tolereren op het evenemententerrein geen ongewenste intimiteiten, racisme, agressie, hinderlijk of aanstootgevend gedrag. Bij overtreding zal de politie direct ingeschakeld worden.
 5. Glaswerk is niet toegestaan.
 6. Voor je eigen veiligheid hangen op diverse plekken op het gehele evenemententerrein camera’s.
 7. Bij een eerder gekregen horecaverbod, wordt de toegang tot dit evenement ontzegd.
 8. Wildplassen wordt beboet.
 9. Help hulpverleners; fietsen horen in de stalling.
 10. Bij openbare dronkenschap word je verwijderd van het evenement.
 11. Bij diefstal word je overgedragen aan de politie.
 12. Bij molest word je verwijderd van het evenement.
 13. Volg bij het ontruimen van het evenement, de instructies van medewerkers met gele hesjes met de tekst ‘Sfeerbeheer’ op.
 14. Een ieder die het evenemententerrein betreedt geeft toestemming voor het maken van video-, foto- en geluidsopnamen waar de bezoeker mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie gebruikt deze opnamen mogelijk voor promotionele doeleinden.
 15. Betreding van het evenemententerrein geschiedt op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel die bezoekers van de locatie en/of het evenement mochten ondervinden.
 16. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal, vernieling en/of kwijtraken van spullen.
 17. Op het Slagveld dien je te allen tijde achter de omheining te blijven.
 18. Er wordt geen alcohol geschonken aan personen jonger dan 18 jaar.
 19. Het is verboden om drones te laten vliegen boven het evenemententerrein.
 20. In situaties waarin deze huisregels niet voorzien beslist de organisatie over de mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.

Onze sponsoren