Handig om te weten

De volgende Slag om Grolle zal plaatsvinden op 25,26,27 oktober 2024

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Onderstaande informatie kan nog worden aangevuld of aangepast.

 • De Slag om Grolle duurt drie dagen: vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022. Van 9.00 uur ‘s ochtends tot 16.00 uur ‘s middags wordt entree gevraagd, daarbuiten is het evenement vrij toegankelijk. Het evenement start om 10:00 uur ’s ochtends.
 • Kaartverkoop start 15 juli 2022 via de website. Kaarten zijn tegen een gereduceerd tarief te koop tot tot er met 16 oktober. Kaarten in de voorverkoop zijn altijd goedkoper dan wanneer er kaarten worden gekocht tijdens het evenement zelf. Tijdens het weekend bij toegangswegen tot de binnenstad kassa’s staan om kaarten te kopen.
 • Ticketverkoop bij de kassa’s van het evenement is PIN-only.
 • Het is mogelijk om tussentijds het terrein verlaten, maar vraag dan een stempel aan één van de kassamedewerkers, zodat de entree gewaarborgd is.
 • In de gehele binnenstad tref je divers entertainment aan waarbij jij (of jouw kinderen) vaak zelf mee kunnen doen. Volg hierbij altijd de instructies van de begeleiders/ambachtslieden/entertainers op.
 • Rondom de gehele stad tref je kampementen aan die allemaal vrij toegankelijk zijn. Geniet van de atmosfeer, toon respect voor re-enactors en hun spullen en loop niet ongevraagd tenten binnen.
 • De daadwerkelijke nabootsing van de Slag vindt plaats op het slagveld, op loopafstand, net buiten het centrum. Je kunt hier gedurende de gehele dag terecht. Houd rekening met (zeer) harde knallen van de kanonnen en zorg in ieder geval bij kinderen voor gehoorbescherming. Oordopjes zijn te halen bij het slagveld en tevens in de webshop bij aanschaf van een ticket.
 • Gevonden voorwerpen en zoekgeraakte kinderen kunnen worden gemeld bij de centrale post. De exacte locatie wordt nog bekendgemaakt.

Huisregels

 1. Volg aanwijzingen van het personeel/beveiligingsmedewerkers op.
 2. Er wordt bij de toegangscontrole mogelijk om legitimatie gevraagd.
 3. Het is verboden om wapens, drugs of lachgas mee te nemen of te gebruiken gedurende het evenement.
 4. Wij tolereren op het evenemententerrein geen ongewenste intimiteiten, racisme, agressie, hinderlijk of aanstootgevend gedrag. Bij overtreding zal de politie direct ingeschakeld worden.
 5. Glaswerk is niet toegestaan.
 6. Voor je eigen veiligheid hangen op diverse plekken op het gehele evenemententerrein camera’s.
 7. Bij een eerder gekregen horecaverbod, wordt de toegang tot dit evenement ontzegd.
 8. Wildplassen wordt beboet.
 9. Help hulpverleners; fietsen horen in de stalling.
 10. Bij openbare dronkenschap word je verwijderd van het evenement.
 11. Bij diefstal word je overgedragen aan de politie.
 12. Bij molest word je verwijderd van het evenement.
 13. Volg bij het ontruimen van het evenement, de instructies van medewerkers met gele hesjes met de tekst ‘Sfeerbeheer’ op.
 14. Een ieder die het evenemententerrein betreedt geeft toestemming voor het maken van video-, foto- en geluidsopnamen waar de bezoeker mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie gebruikt deze opnamen mogelijk voor promotionele doeleinden.
 15. Betreding van het evenemententerrein geschiedt op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel die bezoekers van de locatie en/of het evenement mochten ondervinden.
 16. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal, vernieling en/of kwijtraken van spullen.
 17. Op het Slagveld dien je te allen tijde achter de omheining te blijven.
 18. Er wordt geen alcohol geschonken aan personen jonger dan 18 jaar.
 19. Het is verboden om drones te laten vliegen boven het evenemententerrein.
 20. In situaties waarin deze huisregels niet voorzien beslist de organisatie over de mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.

Onze sponsoren