De Slag om Grolle is een 3 daags evenement waarbij de bezoeker terug in de tijd gaat naar het jaar 1627. In de zomer van 1627 komt namelijk het Spaanse leger onder leiding van Prins Frederik Hendrik voor ‘de starcke stadt Groll’. Het was een gebeurtenis die de stad even, maar heel nadrukkelijk, in het middelpunt van de vaderlandse geschiedenis brengt. Daarom wordt deze gebeurtenis 3 dagen herbeleefd.

Groenlo zal deze 3 dagen aangekleed zijn in de sferen van 1627. Rondom en in de binnenstad zijn kampementen, handelaren en ambachten te vinden. Als je een kijkje neemt bij de kampementen zie je het leven van alledag. Je ziet mensen koken, naaien en zich voorbereiden op de veldslag. Elke dag is er een veldslag te zien. Tijdens deze veldslag wordt de slag van Groenlo nagespeeld.

Tijdens de veldslag en in de kampementen zijn re-enactors te zien. Re-enacators zijn mensen die een bepaalde tijdsperiode zo’n nauwkeurig mogelijk na proberen te doen. In Groenlo komen er 1500 re-enactors die zich allemaal verdiepd hebben in de 80-jarige oorlog.

Onze sponsoren