De organisatie van de Slag om Grolle is weer begonnen! In 2024 is de volgende editie. De exacte data van het evenement wordt binnenkort bekend gemaakt. Ook zijn wij druk bezig met het bij- en aanvullen en het bedenken van het programma.

Wat valt er te verwachten?

Slagveld

Afgelopen jaren was er iedere middag op het schootsveld de grote slag. Meer dan 1500 re-enactors vechten verdeeld aan Staatse of aan Spaanse zijde, waarbij de Staatse zijde wordt aangevoerd door Frederik Hendrik. Een gevecht met bulderende kanonnen, pieken, rapiers en musketten en paarden, die speciaal voor dit soort situaties zijn getraind.

Kinderactiviteiten

Hoe zou het voor kinderen in de zeventiende eeuw zijn geweest? Er was geen televisie, mobiel of computerspelletje. Maar dat ze zich niet hoefden te vervelen is zeker, want kinderen vermaakten zich met heel andere dingen. Veel daarvan is op diverse plekken in de stad te zien en zelf te doen! Zo ronselt Bas Baroen jeugdige musketiers voor het leger van de prins…

Leven van alledag

Al wandelend door een geschiedenisboek, dat is watje te wachten staat bij het betreden van de historische binnenstad. De Grolse (binnenstad)bewoners halen letterlijk alles uit de kast om tijdens het evenement zo goed mogelijk en historisch verantwoord voor de dag te komen. In combinatie met de diverse handelaren, ambachten, entertainment en 17e-eeuwse horeca ervaart en proeft u hoe een dag uit het leven van ‘burgers en buitenlui’ er in 1627 uitzag.

Foto Peter - Slag om Grolle 2017 - 46

Eduard van de Wiel - Slag om Grolle 2017 - 17

Op verschillende plekken in de stad wordt de levendigheid van het historische centrum versterkt door jongleurs, goochelaar en muzikanten.

Onze sponsoren