Engelse voorhoede in Grol gesignaleerd

Na een felle strijd om Bourtange is het krijgsseizoen nog lang niet ten einde. Tijd genoeg voor het Staatse leger om dit jaar nóg een Spaans bolwerk aan te tasten. Roversnest Grol bijvoorbeeld.

Dus is iedereen in opperste staat van paraatheid wanneer zich twee ogenschijnlijk onbekenden aan de poort melden. Spionnen? Nee hoor: ze worden al snel door de wacht herkend als leden van het roemruchte Red Regiment uit Engeland. Huurlingen van het zuiverste water en al aanwezig bij de eerste editie van de Slag om Grolle. Geen wonder dus dat ze als oude vrienden worden onthaald en op een uitgebreide rondleiding langs on der andere de vestingwerken van de stad getrakteerd worden. 

Mocht het in de komende maanden tot een Staatse aanval op de stad komen dan mogen we erop rekenen dat de strijders van het Red Regiment aan Spaanse zijde de stad met hart en ziel zullen helpen verdedigen. En dat is goed nieuws!

Laatste nieuws

Ticketverkoop is van start!

1 juli 2024

Stel je voor, je loopt door een prachtige oude vestingstad tijdens het weekend van 25, 26 en 27 oktober 2024. Zodra je de poorten door loopt, ga je helemaal terug in de tijd. Naar 1627 om precies te zijn. Grolle wordt compleet omgetoverd tot een 17e eeuws stadje, met binnenstadgroepen en re-enactors die jou als […]
Lees verder

Slag om Grolle gaat voor negende editie

15 mei 2023

De organisatie van de Slag om Grolle is achter de schermen alweer drukdoende om voorvolgend jaar een negende editie in de steigers te zetten. De Slag om Grolle 2024 wordt gehouden op 25,26 en 27 oktober. Bij de Slag om Grolle wordt de inname van het in 1627 door Spaanse troepen bezette stadje herbeleefd.Niet met […]
Lees verder

De organisatie is weer begonnen

6 april 2023

Onze vrijwilligers staan weer te trappelen. De eerste stappen voor aankomende editie zijn gezet. En wat hebben wij er weer zin in. Binnenkort zal de datum bekend worden gemaakt en dan kan het echte organiseren beginnen.
Lees verder

Slag om Grolle was een succes!

23 oktober 2022

Slag om Grolle was een doorslaand succes  De achtste editie van de Slag om Grolle is een groot succes geworden. Niet eerder werd het driedaagse evenement door zoveel mensen bezocht. 40.000 bezoekers kwamen een of meer dagen naar de Achterhoekse vestingstad Groenlo.  Aan de veldslag, die de belegering van het stadje in 1627 laat herbeleven, deden ruim 1100 binnenlandse […]
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren