Speciaal bier, ter ere van de Slag om Grolle

Grolsch & Brouwernös presenteren dit jaar een speciaal biertje ter ere van de Slag om Grolle. Bezoekers van de Slag om Grolle mochten zelf een naam uitkiezen. De strijd over de naam ging tussen:

Wakkere – Naar de nachtelijke ruiterij aanvallen van Lambert Verreyken

Dulcken – Naar Mathijs van Dulcken die Grol in paraatheid bracht bij de eerste aanvallen

Capteyn – Naar de promotie tot Capteyn die Lambert Verreyken na de Slag om Grolle kreeg

De naamkeuze liep in het begin gelijk op maar er kan maar een naam de winnaar zijn. Het Slag om Grolle biertje van 2022 heeft dan ook de naam Dulcken gekregen. Dulcken is een bruin bier met kandij.
Het is ook mogelijk om een gepersonaliseerde fles te bestellen van het biertje. Zo heb je een uniek aandenken aan de Slag om Grolle 2022.

Laatste nieuws

Slag om Grolle gaat voor negende editie

15 mei 2023

De organisatie van de Slag om Grolle is achter de schermen alweer drukdoende om voorvolgend jaar een negende editie in de steigers te zetten. De Slag om Grolle 2024 wordt gehouden op 25,26 en 27 oktober. Bij de Slag om Grolle wordt de inname van het in 1627 door Spaanse troepen bezette stadje herbeleefd.Niet met […]
Lees verder

De organisatie is weer begonnen

6 april 2023

Onze vrijwilligers staan weer te trappelen. De eerste stappen voor aankomende editie zijn gezet. En wat hebben wij er weer zin in. Binnenkort zal de datum bekend worden gemaakt en dan kan het echte organiseren beginnen.
Lees verder

Slag om Grolle was een succes!

23 oktober 2022

Slag om Grolle was een doorslaand succes  De achtste editie van de Slag om Grolle is een groot succes geworden. Niet eerder werd het driedaagse evenement door zoveel mensen bezocht. 40.000 bezoekers kwamen een of meer dagen naar de Achterhoekse vestingstad Groenlo.  Aan de veldslag, die de belegering van het stadje in 1627 laat herbeleven, deden ruim 1100 binnenlandse […]
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren