Slag om Grolle was een doorslaand succes 

De achtste editie van de Slag om Grolle is een groot succes geworden. Niet eerder werd het driedaagse evenement door zoveel mensen bezocht. 40.000 bezoekers kwamen een of meer dagen naar de Achterhoekse vestingstad Groenlo. 

Aan de veldslag, die de belegering van het stadje in 1627 laat herbeleven, deden ruim 1100 binnenlandse en buitenlandse re-enactors mee. De binnenstad van Groenlo was aangekleed door handelaren, ambachten en muzikanten samen met 60 lokale groepen.

Op het slagveld werd door kanonniers, musketiers en piekeniers weer een fanatieke strijd geleverd.
De bezoekers die zich daarna in het straatleven anno 1627 dompelden, konden zowel vrijdag als zaterdag genieten van een fakkeltocht, waar naast re-enactors ook veel lokale groepen in meeliepen.
Uniek dit jaar was op zondag de één minuut stilte in de gehele binnenstad om alle oorlogsslachtoffers door de eeuwen heen te herdenken. De 1 minuut stilte werd aangekondigd door het luiden van de kerkklokken en daarna vervolgd door het blazen de taptoe. 

Slag om Grolle wil iedereen bedanken voor de komst. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en kan alweer langzaam beginnen met de voorbereidingen voor een volgende editie in 2024.

Foto: Marcel Houwer 

Laatste nieuws

Slag om Grolle gaat voor negende editie

15 mei 2023

De organisatie van de Slag om Grolle is achter de schermen alweer drukdoende om voorvolgend jaar een negende editie in de steigers te zetten. De Slag om Grolle 2024 wordt gehouden op 25,26 en 27 oktober. Bij de Slag om Grolle wordt de inname van het in 1627 door Spaanse troepen bezette stadje herbeleefd.Niet met […]
Lees verder

De organisatie is weer begonnen

6 april 2023

Onze vrijwilligers staan weer te trappelen. De eerste stappen voor aankomende editie zijn gezet. En wat hebben wij er weer zin in. Binnenkort zal de datum bekend worden gemaakt en dan kan het echte organiseren beginnen.
Lees verder

Slag om Grolle was een succes!

23 oktober 2022

Slag om Grolle was een doorslaand succes  De achtste editie van de Slag om Grolle is een groot succes geworden. Niet eerder werd het driedaagse evenement door zoveel mensen bezocht. 40.000 bezoekers kwamen een of meer dagen naar de Achterhoekse vestingstad Groenlo.  Aan de veldslag, die de belegering van het stadje in 1627 laat herbeleven, deden ruim 1100 binnenlandse […]
Lees verder

Grollenaren gezocht voor de Slag om Grolle

14 juli 2018

De organisatie is op zoek naar Grollenaren, individuen en groepen, die tijdens de Slag om Grolle in de binnenstad actief willen zijn.
Lees verder

Onze sponsoren