Programma Slag om Grolle

Gedurende drie dagen keert Groenlo terug naar 1627. Letterlijk. Waan je in verloren tijden en ervaar hoe men in die tijd leefde.

Slagveld

Iedere middag vindt op het Slagveld de “Slag om Grolle” plaatst. Meer dan 1500 re-enactors vechten verdeeld aan Staatse of aan Spaanse zijde, waarbij de Staatse zijde wordt aangevoerd door Frederik Hendrik. Een gevecht met bulderende kanonnen, pieken, rapiers en musketten en paarden, die speciaal voor dit soort situaties zijn getraind.

Zal het Frederik Hendrik lukken om Grol te heroveren op de Spanjaarden?

Daan Bomhof - Slag om Grolle 2017 - 7

Kinderactiviteiten

Hoe zou het voor kinderen in de zeventiende eeuw zijn geweest? Er was geen televisie, mobiel of computer- spelletje. Maar dat ze zich niet hoefden te vervelen is zeker, want kinderen ver- maakten zich met heel andere dingen. Veel daarvan is op diverse plekken in de stad te zien en zelf te doen!

Het leven van Alledag


Al wandelend door een geschiedenisboek, dat is watje te wachten staat bij het betreden van de historische binnenstad. De Grolse (binnenstad)bewoners halen letterlijk alles uit de kast om tijdens het evenement zo goed mogelijk en historisch verantwoord voor de dag te komen. In combi- natie met de diverse handelaren, ambachten, entertainment en 17e-eeuwse horeca ervaar en proeft u hoe een dag uit het leven van ‘burgers en buitenlui’ er in 1627 uitzag.

Páv Lučištník - Slag om Grolle 2015 - VQ7A0098
De oude Calixtuskerk - Slag om Grolle 2019

De oude Calixtuskerk

District East Events organiseert 3 dagen lang festiviteiten in de Oude Calixtuskerk in Groenlo. Tijdens deze 3 dagen kun je genieten van:

  • Traditionele volk muziek, akoestische muziek & gezellige bands in de Oude Calixtuskerk.
  • Culinair eten en drinken in een historische
  • setting in de kerk.

Muziek & Theater

Op verschillende plekken in de stad wordt de levendigheid van het historische centrum versterkt door muziek en theater. Je kunt zomaar een jongleur of goochelaar treffen in een van de straten!

Vergeet ook niet even stil te staan bij het straattoneel, die kluchten opvoeren of lofdichten aan Grolle ter gehore brengen. Maar pas op voor de leprozen, bedelaars en dames met gele sokjes aan…

Slag om Grolle - Colin Ebbers - 26 - klein

Onze sponsoren