Gedurende drie dagen keert Groenlo terug naar 1627. Letterlijk. Waan je in verloren tijden en ervaar hoe men in die tijd leefde.

Slag om Grolle - Colin Ebbers - 26 - klein

Muziek & Theater

Op verschillende plekken in de stad wordt de levendigheid van het historische centrum versterkt door muziek en theater. Je kunt zomaar een jongleur of goochelaar treffen in een van de straten!

Vergeet ook niet even stil te staan bij het straattoneel, die kluchten opvoeren of lofdichten aan Grolle ter gehore brengen. Maar pas op voor de leprozen, bedelaars en dames met gele sokjes aan…

Stadsplein de Wheme

Nieuw dit jaar is Stadsplein de Wheme. In deze arena vind je overdekte zitplekken, uiteenlopende horeca met etenswaren gelijk aan 1627 en de hele dag doorlopend optredens, theater, muziek, demonstraties en marsen.

Páv Lučištník - Slag in Grolle 2015 - VQ7A9803

Fakkeltochten

In de avonden wordt op vrijdag en zaterdag een fakkeltocht door de stad georganiseerd. Aan deze fakkeltochten doen re-enactors mee maar ook de deelnemers uit de binnenstad die in historisch kledij gestoken zijn gedurende het weekend. Een waar spektakel om te aanschouwen!

Slagveld

Iedere middag vindt op het Slagveld de “Slag om Grolle” plaatst. Meer dan 1500 re-enactors vechten verdeeld aan Staatse of aan Spaanse zijde, waarbij de Staatse zijde wordt aangevoerd door Frederik Hendrik. Een gevecht met bulderende kanonnen, pieken, rapiers en musketten en paarden, die speciaal voor dit soort situaties zijn getraind.

Zal het Frederik Hendrik lukken om Grol te heroveren op de Spanjaarden?

Daan Bomhof - Slag om Grolle 2017 - 7
De oude Calixtuskerk - Slag om Grolle 2019

De oude Calixtuskerk

District East Events organiseert 3 dagen lang festiviteiten in de Oude Calixtuskerk in Groenlo. Tijdens deze 3 dagen kun je genieten van:

  • Traditionele volk muziek, akoestische muziek & gezellige bands in de Oude Calixtuskerk.
  • Culinair eten en drinken in een historische
  • setting in de kerk.

Onze sponsoren